Na projektnem srečanju PEMURES partnerjev v januarju so bile določene smernice za prihodnost. S tem je že odprt pristojni center za obnovljivo energijo “COVE” v Sloveniji, kot pomemben sestavni del projekta, lahko pričel s svojim delom.

Pomemben Know-How je že v času priprav bil iz Güssinga prenesen v Slovenijo in sedaj tvori osnovo za vso nadaljnjo delo. Prav tako so se že odvila nekatera srečanja strokovnjakov, kjer so bili prestavljeni primeri dobre prakse iz Avstrije in Slovenije, ki sedaj služijo kot vzgled za prihodnje ukrepe uresničitve.

8. maja bo v Güssingu Kongres na temo neuporabljeni viri, kratka obhodnja, biogeni odpadki in čezmejni energijski koncept. Vsi, ki jih to področje zanima, lahko pričakujejo program poln idej, prav tako pa ogled naprav ekološkega mesta Güssing.

DI Christian Doczekal, PEMURES projektni vodja je dejal: “V prihodnjih tednih bo izdelana tako imenovana čezmejna bela knjiga (Whitebook) za obnovljivo energijo,  kot tudi koncept, v katerem bo kmet nastopil kot dobavitelj energije”.

Scroll to top